Főoldal > Buddhista káplán/spirituális gondozó felnőttképzés indul A Tan Kapuján (angol nyelven)

Buddhista káplán/spirituális gondozó felnőttképzés indul A Tan Kapuján (angol nyelven)

Az Európai Buddhista Unió és A Tan Kapuja Buddhista Főiskola együttműködésében új, Buddhista káplán/spirituális gondozó angol nyelvű felnőttképzés indul A Tan Kapuján.

A 2024 szeptemberében útjára induló új felnőttképzésre olyan buddhista gyakorlókat várunk, akik szeretnének buddhista gondozással foglalkozni, valamint azokat, akik – akár önkéntesként – az egészségügyben, kórházakban, hospice-okban, palliatív ellátásban vagy börtönökben dolgoznak, és szeretnék elmélyíteni spirituális gondozói gyakorlatukat. A képzés azokat a gyakorló szakembereket is szívesen látja, akik nyitottak a buddhizmus iránt, és szeretnék készségeiket és tudásukat fejleszteni.

A Buddha útját járva a buddhista gondozók együttérző szolgálatot nyújtanak a buddhistáknak, más vallásúaknak, illetve a nem vallásos embereknek egyaránt. Spirituális, vallási gondozással segítenek enyhíteni és átalakítani a szenvedés fájdalmát.

A Buddhista káplán/spirituális gondozó tanfolyamra minden buddhista hagyomány gyakorlójának lehetősége van jelentkezni, kiváltképp azoknak, akik szeretnének az egészségügyben, az életvégi gondozásban vagy börtönökben szolgálatot teljesíteni. A képzést a főbb buddhista vonalak (théraváda, mahájána, vadzsrajána) tapasztalt buddhista lelkészei és gondozói közösen fejlesztették ki.

A hagyományokon, szakterületeken és nemzetiségeken átívelő közös gyakorlás és tanulás révén a képzés másik fontos célja egy erős és élénk európai lelkipásztori szangha felépítése. Az Európai Buddhista Unió azon dolgozik, hogy ez a tanfolyam megfeleljen a különböző európai országokban a szakmai minősítéshez szükséges követelményeknek. A tanfolyam segíthet a hallgatóknak abban is, hogy teljesítsék a szanghájuk által támasztott követelményeket a káplánként, spirituális gondozóként történő felszenteléshez.

Ez az alapozó képzés egy olyan bevezető tanfolyam, ahol online és személyes képzésre egyaránt sor kerül. A képzés négy modulból áll, összesen 144 óra tanulással, minden modul körülbelül három hónapot vesz igénybe, a teljes képzés 18-24 hónap alatt teljesíthető. A képzés alatt három félnapos online meditációs ülésre (Zoom-on) és egy 4 napos bentlakásos elvonulásra is sor kerül A Tan Kapuja Buddhista Egyház és Főiskola Mánfai Elvonulási Központjában. Ezenfelül minden hallgató egyéni felügyeletet és társas támogatást is kap.

További információ és jelentkezés a képzés angol nyelvű honlapján:

https://www.europeanbuddhistchaplaincy.org/home

Kapcsolódó

Hírek

Szolgáltatástámogató könyvtárost keresünk

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola állást hirdet az alábbi feladatkörben. A jelentkezéseket önéletrajzokkal kísérve az ungurian.ildiko@tkbf.hu email-címre várjuk. Szolgáltatástámogató könyvtáros állás A munkakörbe tartozó főbb

Események

Dharmanap A Tan Kapuján

Augusztus 11-én, vasárnap reggel 8 és este 8 között Dharmanap-ot rendez A Tan Kapuja Buddhista Egyház és A Tan Kapuja Buddhista Főiskola.

Megszakítás